Manchester England, England…

Manchester England, England - PWSDesign

Manchester England, England

Míg kint voltam Angliában nekiálltam felderíteni Manchestert. Biciklivel egész könnyen be lehet jutni Worsleyből. Kb. 35-40 perc, egy kevés járdázás, egy-két rizikósabb rövid szakasz, de összességében nem gáz…

A MOSI, a Bridgewater és a Castlefield környéke

Azzal hogy a legutóbbi alkalommal kivittem magammal a biciklimet is, teljesen új lehetőségek nyíltak meg előttem. Tetszik ez a város, szeretem ahogy a régi téglaépületei köztt hipermodern épületek jelennek meg. Az angoloknak nagyon jó érzékük van a régi és az új egymás mellé rakásában. A belváros hatalmasnak tűnő iramban épül, mindenhol folyik valami.

Az új épületek stílusa ugyan az mint amit mi itt Magyarországon is mindenhol látunk új banképületeknél és irodaházaknál. Amíg itt Magyarországon ez a stílus talán egy kicsit idegen, és nem mindig passzol bele túl jól a városképekbe, Manchesterben ugyan ez a stílus “otthon van”, az új épületek egész jól beilleszkednek a régebbi tégla és mészkő épületek kzé. Nagyon érdekes a hely a MOSI (Museum of Science & Industry) és a Beetham Tower környéke. A múzeum több épületben mutat be tematikus, főleg technológiára és technológia történelemmel foglalkozó kiállításokat, mint a légiközlekedés, gőzgépek, textilipar.

A belvárosban a Beetham Tower 171m magas épülete majdnem mindenhonnan uralja városképet, és szerencsére majdnem minden szögből jó fotótéma. Én nagyon merésznek tartom a formáját, mert az egészet úgy csinálták, hogy egy kisebb alapterületű téglaltestre ráraktak egy másik, de nagyobb alapterületű téglatestet, és ettől szerintem zseniálisan mutat. Az oldala nem homogén, szinte már organikus ritmusban keverednek rajta a különbző szürkés felületek.

Nem messze van innen a Bridgewater, Casltefied, és pl. Duke’s 92!. Jó fotózási terep, a Dukes’s-ben meg kell állni egy pintre. Amikor én ottjártam, éppen egy divatfotózás ment a csatorna túlsó partján ;)

Kellemes böngészést!

Levélcím gyűjtögetők, erre tessék

A bejegyzés kategóriája: Fotók
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.