Zempléni panoráma a Mandulás Hegyről – nyár

Panorámafotó - Zemplén a Mandulás Hegyről nyáron - PWSDesign

Panorámafotó - Zemplén a Mandulás Hegyről nyáron - 12751 x 1024px - 4.4Mb

Néhány hete sokat használt fényképezőgépem (egy Canon Eos-300D) végleg beadta a kulcsot. Nem sokkal a fatális megbetegedése előtt volt már egy súlyos balesete, az autófókusz beállításához szükséges másodtükör le-felcsapódását szabályzó kis pecek tört le, ami azt eredményezte, hogy minden exponált kép fele fekete lett.

Ezt az interneten található leírás segítségével még sikerült elhárítani. Boldogan használtam a kamerát még egy ideig, de néhány héttel később a sárospataki Múzeumok Éjszakáján, egy másik fontos szerkezeti elem döglött be, én pedig úgy éreztem, itt az ideje egy új gép beszerzésének. A FotoMarket jóvoltából igen kedvezményes feltételek mellett lettem egy Canon Eos-40D boldog tulajdonosa, amit tegnap vittem egy tesztfotózásra.

A Cannon Eos-40D gyorsan reagál, pontosan fókuszál, színei dinamikusak, a világos képrészletek kevésbé hajlamosabbak a beégésre. Nagyon kíváncsi voltam, hogy birkózik meg azzal a dramatikus felhős éggel és aranyszínű délutáni fényekkel, amit tegnap volt szerencsénk élvezni itt Patakon.

Összehasonlításként itt van az a panorámafotó amit még a 300D-vel készítettem.

A bejegyzés kategóriája: Fotók, Panorámafotó
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.